Bel mij terug

Ernstige onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten

“Ik heb pijn. Echte pijn. En niet zomaar even, maar voortdurend. Het lijkt alsof mijn spieren onder hoogspanning staan. Ik ben al overal geweest, heb al veel behandelingen gehad, maar zonder resultaat. Ik word er radeloos van en kan me slecht concentreren, ook tijdens mijn werk. De pijn beheerst mijn hele leven. Ik moet hier een oplossing voor vinden!”

(Suzanne, 30 jaar, actrice)
Herkent u zich in het verhaal van Suzanne? Zijn bij u ook de symptomen hevig en langdurend? Dan is het raadzaam professionele hulp te zoeken. Soms ligt een psychische oorzaak aan de basis van een lichamelijke klacht.

PHI kan u geruststellen: wij hebben voor u een gespecialiseerd interdisciplinair behandelprogramma om uw ernstige klachten te verminderen.

Een afspraak maken

Interdisciplinair behandelen van ernstige onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten

Lichaam en geest kunnen niet van elkaar gescheiden worden. Een psychische gebeurtenis (bijvoorbeeld een onverwerkt trauma) kan uiteindelijk de oorzaak zijn van een lichamelijke klacht (bijvoorbeeld maagproblemen). PHI is gespecialiseerd in de interdisciplinaire behandeling van deze onbegrepen klachten. Wij kiezen voluit voor behandelingen die focussen op de mentale én fysieke (biopsychosociale) dimensie.

Welke onverklaarbare klachten kunnen een psychische oorzaak hebben?

  • Buik-, maag- en darmklachten
  • Chronischevermoeidheidssyndroom (CVS), oververmoeidheid
  • Onbegrepen pijnklachten (gewrichtspijnen, pijn in nek en schouder, pijn op de borst, chronische hoofdpijnen)
  • Lichamelijke functiestoornis zoals verlammings- en andere uitvalsverschijnselen
  • Duizeligheid
  • Slapeloosheid
  • Prikkelbaredarmsyndroom
  • Fibromyalgie
U staat er niet alleen voor. Zet de eerste stap om uw onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK) aan te pakken.

Neem contact op met PHI voor een kennismaking of spreek over een mogelijke behandeling met uw bedrijfs- of huisarts.