Bel mij terug

Psychologische behandelingen die focussen op de patiënt én zijn leefwereld

PHI kijkt naar alle aspecten; lichaam en geest zijn niet gescheiden. Daarom besteden we veel tijd aan een juiste diagnosestelling én hanteren we in onze behandelingen een interdisciplinaire aanpak. Daarbij hebben we aandacht voor de mentale, fysieke en sociale dimensie van een psychologisch of lichamelijk probleem. Maar PHI doet meer. Wij onderscheiden ons door onze behandeling te vertalen naar de leefwereld van uw patiënt. Het gaat ons om duurzame gedragsverandering.

Duurzaam resultaat

Ons doel? Uw patiënt zelfredzaam maken en hem methodes en technieken aanleren die hij ook na de behandeling zelfstandig kan toepassen om zijn angst, depressie, somatisch symptoomtoornis of lichamelijke klacht onder controle te houden. Is de behandeling afgelopen? Dan nodigen wij uw patiënt na zes en na twaalf maanden uit voor een opvolgmoment. Kortom: we streven naar duurzame oplossingen.

Multidisciplinaire werkwijze

Onze multidisciplinaire aanpak uit zich in de samenstelling van een persoonlijk behandelteam voor elke patiënt. De regiebehandelaar is de coördinerende factor in de psychologische behandeling van uw patiënt. De cognitieve gedragstherapeut analyseert en verklaart het gedrag van uw patiënt, terwijl de biopsychosociale psycholoog de link is tussen onze zorginstelling, uw patiënt en zijn leefwereld. Hij focust in zijn sessies op cognitieve gedragstherapie, coping, acceptance en commitment therapie en behandelt onderwerpen als lifestyle, voeding, energiemanagement, stress en ontspanning. Daarnaast zorgt hij ervoor dat uw patiënt ons advies probleemloos in de praktijk kan toepassen. De fysiotherapeut ten slotte richt zich op de aanpak van alle lichamelijke klachten. Die verbinding tussen lichaam en geest maakt de PHI-aanpak uniek.

Wilt u meer weten over onze unieke psychologische behandelingen?

Wij bieden u graag meer informatie, telefonisch of tijdens een afspraak. Klik hier voor onze contactgegevens per vestiging.