Bel mij terug

Een correcte diagnose: dé basis voor de juiste behandeling van psychosomatische klachten, somatisch symptoomstoornissen, depressie en angst

Om uw patiënt de beste zorg te kunnen bieden, begint elke behandeling bij PHI met een uitgebreide diagnosestelling. Neemt uw patiënt na uw verwijzing contact met ons op? Dan volgt eerst een kennismakingsgesprek met uw patiënt. Zijn de behandelingen die wij aanbieden niet de juiste voor uw patiënt? Dan brengen wij u en hem daarvan op de hoogte, eventueel met een verwijzing naar een andere instelling.

Kan uw patiënt bij ons terecht? Dan nodigen we hem uit voor een uitgebreide intake. Tijdens deze intake voeren behandelaars anamnesegesprekken met uw patiënt, vult hij gevalideerde vragenlijsten in en legt hij een fysieke inspanningstest af.

Persoonlijk behandelteam

Op basis van de intake én uw feedback stellen wij het persoonlijke behandelteam voor uw patiënt samen. Dat bestaat uit een regiebehandelaar, een cognitieve gedragstherapeut, een biopsychosociale psycholoog en een fysiotherapeut. Het vijfde lid van het team, de cliëntservicemedewerker, zorgt ervoor dat uw patiënt zich vanaf het eerste moment thuis voelt bij ons.

Objectieve metingen: uw garantie op de beste behandeling voor uw patiënt

Alle informatie die we tijdens de intake verzamelen, wordt besproken met de regiebehandelaar, die alle data analyseert en de uiteindelijke diagnose stelt. We vinden het belangrijk om objectieve metingen uit te voeren aan het begin, in het midden én aan het einde van de behandeling. Zo zien we het effect van de behandeling en kunnen we indien nodig ons behandelprogramma aanpassen. Bovendien gebruiken we die objectieve data voor wetenschappelijk onderzoek en om onze expertise verder uit te diepen.

Wilt u meer weten over onze diagnosestelling?

Klik dan hier voor meer informatie.