Bel mij terug

Wist je dat een piekerstoornis wel degelijk bestaat?

18-04-2022

Op verschillende domeinen in je leven ben je bang voor negatieve gebeurtenissen of dat het fout loopt: op werkvlak, in je relatie, met je gezin, in je vriendenkring, … Als je zodanig doorschiet in deze gedachten dat het een langdurig patroon wordt dat jouw functioneren belemmert, kan er sprake zijn van een gegeneraliseerde angststoornis, ook wel “piekerstoornis” genoemd.  

Je bent zo bezorgd om alles wat zou kunnen gebeuren dat je een soort algemene angst (gegeneraliseerde angst) opbouwt voor het leven. Hierdoor ben je voortdurend waakzaam en dus aan het piekeren om je voor te bereiden op en te beschermen voor mogelijk onheil. Dit kan veel energie kosten, maar behandeling kan jou ondersteunen bij deze klachten.  


Door Nathalie Cardinaels, Regiebehandelaar bij PHI. 

PHI is een erkende SGGZ-instelling, gespecialiseerd in de behandeling van angststoornissen, psychosomatische klachten (ernstige stress, opgebrande gevoelens), depressie en ernstige onverklaarbare lichamelijke klachten. PHI stelt jouw specifieke behoeftes centraal en biedt je een intensieve totaalbehandeling aan met focus op geest én lichaam. Onze persoonlijke behandelteams werken samen met jou aan een duurzaam behandelresultaat.