Bel mij terug

Wist je dat de behandeling afgestemd wordt op persoonlijke behoeften en mogelijkheden?

25-01-2022

Wanneer je met een behandeling start bij een psycholoog of een multidisciplinair behandelteam doe je dat meestal met een bepaalde verwachting. Je gaat uit van herstel van je klachten. Belangrijk om hierbij te weten is dat een therapie inspanning langs beide kanten vraagt met realistische verwachtingen.

De behandelaar kan niet zomaar een kant-en-klare oplossing bieden waarbij je problemen op magische wijze weer helemaal verdwenen zijn. Wel kan er samen, letterlijk in samenwerkingsverband met de behandelaar die naast jou als cliënt staat, gekeken worden naar wat voor jou belangrijk is. Heb jij de neiging om te vluchten als situaties moeilijk worden? Of vind je het lastig om de controle los te laten? Ook dit zijn persoonlijke kenmerken die de therapie mogelijk mee kunnen beïnvloeden. Bij PHI willen we je attent maken op bepaalde persoonlijke kenmerken die meespelen tijdens de behandeling. We proberen je op een respectvolle manier te spiegelen, zodat je jezelf beter leert kennen. Zo leer je bijvoorbeeld in te zien hoe je soms, onbewust en ongewild, jezelf saboteert. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het wegvluchten van je innerlijke onrust, te snel in de ratio te schieten als emoties zich laten voelen of alles altijd zelf willen oplossen uit angst dat anderen je zwak vinden als je hulp vraagt. 

Bij PHI neem je eigen regie binnen de behandeling. Je staat samen met het behandelteam aan het stuur en durft mede hierdoor uit je comfortzone te stappen en oude patronen te doorbreken. Durf deze uitdaging dan ook aan te gaan, je kan meer aan dan je denkt! 

Door Nathalie Cardinaels, Regiebehandelaar bij PHI. 

PHI is een erkende SGGZ-instelling, gespecialiseerd in de behandeling van angststoornissen, psychosomatische klachten (ernstige stress, opgebrande gevoelens), depressie en ernstige onverklaarbare lichamelijke klachten. PHI stelt jouw specifieke behoeftes centraal en biedt je een intensieve totaalbehandeling aan met focus op geest én lichaam. Onze persoonlijke behandelteams werken samen met jou aan een duurzaam behandelresultaat.