Bel mij terug

Bij PHI hebben we ook aandacht voor de partner van onze cliënten

30-11-2021

Bij PHI staat de cliënt centraal. Daarom bieden wij ook de ruimte om een eventuele partner, kinderen, ouders of andere personen die een belangrijke rol spelen in het leven van de cliënt te betrekken. Bij aanvang van het behandeltraject en bij afronding bieden wij een systeemgesprek aan. 

Binnen een systeemgesprek geven we uitleg over het verloop van het behandeltraject bij PHI en de ervaren problematiek van de cliënt. Daarnaast bekijken wij samen met de cliënt en de betrokken persoon of wij een ondersteunend advies kunnen geven. 

Regelmatig zien we dat naasten niet goed weten hoe om te gaan met somberheid, angst of somatoforme klachten. Dit kan leiden tot misverstanden en frustraties langs beide kanten. Een systeemgesprek kan hierbij de lucht klaren en de neuzen weer in dezelfde richting krijgen. Ook kan het verhelderend werken en ook de partner (of belangrijke andere) het gevoel geven gehoord en gesteund te worden. 

Opgelet, een systeemgesprek is geen relatietherapie. Het is ook niet de bedoeling om de partner “op de vingers te tikken” voor bepaald gedrag. Een systeemgesprek bij PHI is een open en informatief gesprek waarbij wij samen ingaan op waar cliënt op vastloopt thuis. Op deze manier krijgen wij als behandelaar een bredere kijk op het functioneren van de cliënt in het dagelijks leven. Daarnaast proberen wij het systeem thuis op dezelfde “golflengte” te krijgen. Zowel de cliënten als het behandelteam ervaren deze systeemgesprekken als een meerwaarde binnen het behandeltraject. 


Door Nathalie Cardinaels, Regiebehandelaar bij PHI.

PHI is dé specialist in de behandeling van psychosomatische klachten. Wij focussen op intensieve persoonlijke zorg in een omgeving van gemoedelijkheid en vertrouwen. U kunt rekenen op uw eigen behandelteam, dat op basis van een uitgebreide diagnosestelling een behandeling op maat samenstelt. Al onze behandelingen voldoen aan de Trimbos-richtlijnen en zijn verzekerd via uw ziektekostenpolis. U bent dus zeker van een kwaliteitsvolle behandeling en een duurzame aanpak van uw probleem.