Bel mij terug

Hartkloppingen, pijn in mijn rug, last van mijn spieren, een strakke band om mijn hoofd…  Maar het ergste: niet of nauwelijks meer kunnen slapen.

Op een of andere manier ging ik toch maar door. Tot 7 maart 2016: ik was op het schoolplein met mijn klas kleuters en opeens werd ik niet goed. Zwart voor mijn ogen en ik transpireerde ontzettend. Tegen mijn collega riep ik: “Let op de kinderen, ik voel me héél slecht…”

Gelukkig nam de huisarts me serieus en stuurde me naar PHI. Eind april was ik daar voor mijn eerste gesprek. Een traject van 17 weken (met 3 keer in de week een behandeling) volgde. Vanaf het eerste moment was daar een gevoel van: “hier kan ik goed geholpen worden”. Vooral in de beginperiode hielp het mij erg dat er werd uitgelegd wat er nu eigenlijk met mij aan de hand was.

17 jaar (met liefde) voor mijn ernstige zieke man zorgen en een hectische baan in het basisonderwijs hadden hun tol geëist. Door vele goede gesprekken met psychologen en de sessies met een fysiotherapeut kwam ik na verloop van tijd weer aardig op de rit. Zelf vond ik toch wel dat het lang duurde, maar er werd mij verzekerd dat het goed zou komen en ik vooral nu eens goed voor mezelf moest zorgen… lk heb veel gewandeld en gefietst, regelmatig gezwommen en een paar keer per dag een rustmoment genomen.

En inderdaad, eind augustus van dit jaar werd ik weer langzaam aan de “oude” Marieke. En nu ben ik aan het afbouwen… lk heb er veel vertrouwen in dat mij dit niet meer gaat gebeuren. Ik ga op een andere manier met mijn werk om en ik zorg dat er meer rust in mijn leven komt.

Mede dankzij de professionele hulp en de warme aandacht van de medewerkers van PHI ben ik nu weer terug in balans.

Marieke.

Heeft u symptomen die wijzen op een angststoornis, depressie of psychosomatische klachten? Of ondervindt u lichamelijke klachten die medisch onverklaarbaar zijn?

Informeer dan naar de mogelijkheden bij PHI voor u!