Bel mij terug

Jarenlang ben ik als een trein door het leven gegaan. Stress, hoge werkdruk, weinig of geen vrije tijd. Mensen vroegen constant of ik even kon helpen. Ik gaf weinig aandacht aan mijzelf maar stond voor anderen altijd klaar. Ik kreeg enkele emotionele klappen te verduren, door het sterven van dierbaren en het breken van mijn relatie, waardoor mijn gezondheid steeds slechter werd.

Ik had last van paniek en angst. Ik piekerde, tandenknarste en had hartkloppingen. Mijn huisarts nam mijn klachten zeer serieus en stelde dan ook voor om een specialist in te schakelen. Samen met een psychologe zocht hij waar ik het beste hulp kon krijgen gezien de ernst van de klachten.

Op de eerste dag dat ik bij PHI aanklopte werd ik op een zeer warme manier welkom geheten. Ik voelde me op dat moment vreemd en keek de kat uit de boom, maar dit gevoel verdween snel.

De aandacht en het luisterend oor bij het eerste gesprek deden me meteen anders denken.

De aandacht en het luisterend oor bij het eerste gesprek deden me meteen anders denken. Ik kreeg het gevoel dat ik geholpen werd met mijn problemen en de zeer intense begeleiding die me te wachten stond creëerde hoop en verwachting. Ik kreeg het gevoel dat ik er weer bovenop ging komen, zolang ik hier ook zelf aan mee zou werken. Eigen inzet hoort erbij!

Nu, na mijn ervaringen met PHI, sta ik stevig op de grond met beide benen. Nu ga ik alles weer zelf doen. Mijn grenzen bewaken, van mijn leven genieten, mijn eigen “ik” weer kunnen zijn.

Mensen om me heen kunnen denken dat ik niet meer hetzelfde ben. Maar dat is niet helemaal waar: ik blijf gewoon zoals ik ben. Ik heb alleen geleerd anders te denken en mezelf beter te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Ik weet nu wat mijn stoplicht is.

Ik ben Etienne, ik ben PHI!

Hebben angst, depressie, psychosomatische klachten of ernstige onverklaarbare lichamelijke klachten een zware impact op uw leven?

Lees hier meer over de mogelijkheden bij PHI voor u.

Heeft u een algemene vraag of behoefte aan meer informatie, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bekijk waar PHI gevestigd is.